Wireless Netwerk

Atlas WiFi Logo kleinZoals al eerder bericht zijn er een aantal wijzigingen geweest op gebied van draadloze netwerken. Zowel vervangingen, uitbreidingen, maar ook een aantal storingen/problemen.

De meeste locaties zijn inmiddels voorzien van nieuwe apparatuur die het draadloos netwerk verzorgen. Voor de CSG is er momenteel alleen voor NS21 wifi beschikbaar, NS11 is uitgesteld vanwege de komende verbouwing. Op de OSG staat de vervanging van het de huidige access points gepland na de toetsweek.

Op de locaties waar nu al wifi is, kan men verbinding maken met Atlas-BYOD. Dit netwerk is op een smartphone/tablet makkelijk te configureren, maar op een laptop is het niet heel vriendelijk. Ook gaat het verbinden niet altijd goed, dit hebben we op verschillende plaatsen gezien. We zien verder dat er mensen zijn die met de andere netwerken proberen te verbinden, zoals “atlas” of “atlas-n”, hoewel dit niet kan.

Om alle bovenstaande problemen te verhelpen hebben we een nieuw netwerk in het leven geroepen. Dit netwerk is momenteel alleen op het Centraal Bureau beschikbaar, zodat we kunnen testen met instellingen en configuraties. Het ziet er veelbelovend uit, en als de resultaten naar wens zijn, zullen we dit ook op de andere locaties invoeren. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit natuurlijk weten.

Een gedachte over “Wireless Netwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.