Wifi: de beste kans op verbinding

Ik hoef niemand te vertellen dat het afgelopen schooljaar Wifi een hoofdpijn dossier geweest is. Dat is pijnlijk duidelijk geweest. Alhoewel de grootste problemen een aantal maanden achter ons zijn is Wifi niet van onze agenda verdwenen.

Zo zijn er plannen om ons Wifi netwerk – wat al een respectabel aantal jaren operationeel is – volgend schooljaar te vervangen door een nieuw, moderner, Wifi netwerk. De functionele eisen zijn opgesteld en er zijn potentiële leveranciers uitgezocht.

Maar tot die tijd moeten we nog even door met het bestaande Wifi netwerk. En dat valt soms niet mee. Op de achtergrond werken wij er nog altijd hard aan om het netwerk stabiel te houden.

Een van de gevolgen van de Wifi problemen waar we nu achter komen is het volgende:

Veel mensen hebben zowel het Wifi netwerk “Atlas College” als ook “AtlasPortal” geconfigureerd staan. Begrijpelijk – als er problemen zijn, zoek je oplossingen – maar het levert nu wel een probleem op. We leren inmiddels dat devices moeite hebben met 2 netwerken die gelijktijdig uitgezonden worden. Ze wisselen constant van netwerk, en hebben dus nooit een stabiele verbinding.

Roeland –  van de Triade –  is momenteel een instructie aan het schrijven hiervoor, maar we willen jullie de kern hiervan niet onthouden: zorg dat je maar 1 van de atlas netwerken geconfigureerd hebt staan.  Bij voorkeur “AtlasCollege”. Dit houdt in dat je het andere netwerk moet vergeten. Het blijft dan wel zichtbaar, maar je apparaat zal niet langer pogen hiermee te verbinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.