Werken aan de toekomst: waarom en wat

cb-uplink-vdf

Zomaar een dag op het Atlas College. Je kijkt naar een grafische weergave van het netwerkverkeer op de verbinding waar al het verkeer samen komt. Geen bijzondere dag, maar het is wel druk.

Nu is druk niet erg, als je de drukte maar aankan. En dat kunnen we momenteel niet altijd. In het netwerk merk je dit omdat je “even” geen verbinding met het draadloos netwerk kan maken, je “even” langer moet wachten tot een webpagina geladen is. Dat ligt niet aan de capaciteit van het WiFi netwerk of de snelheid van het Internet. Het zijn de verbindingen met het centrale netwerk die vol zitten.

Om die reden zijn we de locatie verbindingen aan het upgraden. Het eerste fysieke werk zal vrijdag 17 oktober gedaan worden. Op die dag krijgen alle locaties nieuwe verbindingsapparatuur. Daarna is het grote wachten op een extra glasvezel voor op het CB. En op de achtergrond zijn we al bezig om de kwaliteit van het telefoonverkeer te waarborgen. Spraakverbindingen zijn nogal gevoelig voor opstoppingen in een netwerk.

UPDATE
De werkzaamheden die gepland stonden voor 17 oktober gaan niet door. Het bleek dat slecht een deel van de werkzaamheden gedaan konden worden. Hierop is besloten de werkzaamheden te verplaatsen naar de kerstvakantie. Dit heeft geen invloed op de oplevering van het project die pas in januari 2015 gepland staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.