Werken aan de toekomst: het netwerk.

goog2knowDe komende maanden zullen de netwerkverbindingen tussen de verschillende Atlas locaties vernieuwd worden. Voor de onderwijslocaties zal dit een verdubbeling van de bandbreedte inhouden. Voor het CB – waar al deze verbindingen samen komen – betekend dit dat er een extra glasvezel in gebruik genomen gaat worden.

Niet dat dit voor het eerst gebeurt, maar we merken dat de netwerkverbindingen onder druk staan. De oorzaak kennen we ook wel: het buzz woord van de laatste tijd BYOD.

Met een voor iedereen toegankelijk WiFi netwerk wordt de belasting van het netwerk steeds groter.  Steeds meer leerlingen en collega’s nemen eigen apparaten mee, en ze gebruiken ze ook echt. Laptops, tablets, smartphones, zeg maar alles wat WiFi ondersteund. Niet dat het erg is, het is zelfs de bedoeling. Maar wel een signaal voor ons om wat aan de verbindingen te doen.

Het Atlas College heeft een netwerk wat er eigenlijk uitziet als een ster:

Netwerk principe schema

Alle locaties – behalve Newton – hebben een verbinding met het CB via het netwerk van Vodafone. Newton heeft een directe verbinding met het CB. Vanuit het CB worden verschillende diensten aangeboden: opslag, virtuele werkplekken, e-mail, websites en dergelijke. Maar ook de Internetverbinding wordt vanuit het CB gedeeld.

De verbindingen met de Vodafone wolk (de kleine wolk in het midden) zullen ge-upgrade worden. Het gevolg zal zijn dat er efficiënter/sneller gebruik kan worden gemaakt van de geboden diensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.