Werken aan de toekomst: Locatie verbinding zijn geupgrade.

cb-uplink-vdf
Knooppunt WAN verbindingen ASC.

In een eerder bericht hebben we verteld dat we werkten aan de verbindingen tussen de locaties. Reden hiervoor was dat we zagen dat deze af en toe dicht liepen. Dat stukje kun je hier eventueel terug lezen.

Inmiddels hebben we een belangrijk deel van die werkzaamheden afgerond. Alle locaties hebben inmiddels een verbinding van 200 mbit, bovendien is de verbinding van het ASC dusdanig verhoogd dat alle locaties deze bandbreedte gelijktijdig kunnen benutten. In de praktijk betekend dit een verdubbeling van de bandbreedte.

Dit project is nog niet afgerond. Het telefoonverkeer loopt nog niet over een optimale verbinding. De aangekondigde werkzaamheden aan de telefooncentrale hebben daar mee te maken.

Is het daarna klaar? Nou voor het moment denken we wel. We blijven echter de verbindingen nauwlettend in het oog houden om maatregelen te kunnen treffen indien dat nodig is.

Eerste wat voor nu op de agenda staat is het optimaliseren van de telefoon verbindingen. Daarna verder met het vervangen en optimaliseren van de servers voor de virtuele werkplekken (VDI) en de diensten (zoals o.a. printers,  opslag-, web- en mailservers). Dit is enerzijds nodig omdat de huidige hardware is afgeschreven, anderzijds om tegemoet te komen aan de continue groeiende vraag naar capaciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.