Webdiensten

goog2knowZoals wellicht bekend, zijn de nieuwe websites niet langer gehost op servers van het Atlas College, maar staan ergens “buiten de deur”.  Daarmee is echter geen einde gekomen aan het gebruik van onze eigen webservers, want daarop worden een groot aantal diensten gehuisvest, bijvoorbeeld de webmail, onze Moodle ELO, en diverse intekenapplicaties. Daarnaast hebben we ook een aantal experimentele diensten in huis die we graag eens onder de aandacht brengen:

  • een online enquete-systeem: hiermee kunnen online enquetes mee worden opgesteld en uitgezet.  Het gaat om het pakket Limesurvey: op hun website kun je een demo zien en lezen wat je er allemaal mee kunt. Wil je zelf eens een enquete afnemen, neem dan even contact met mij op.
  • onze eigen “Dropbox”, Owncloud; met Owncloud kun je, net als met Dropbox, bestanden opslaan “in de cloud” en deze synchroniseren met al je apparaten. Verschil met Dropbox: de bestanden staan bij onszelf op de server en niet ergens in Amerika. Momenteel alleen toegankelijk voor een select gezelschap testers. Als je belangstelling hebt: laat even weten.
  • een social-media portaal: Elgg; dit is een soort Facebook, maar dan zonder dat de Amerikanen kunnen meekijken, Yammer, maar dan in eigen huis. Hiervoor zoeken we nog testers, trouwens!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.