Outlook gebruiken als e-mail programma.

Vooraf

Dit is een online handleiding van ICT Service om je te helpen bij het werken op een eigen of school laptop. De inhoud is analoog aan de workshop “Werken in de Atlas Cloud” die wij kunnen verzorgen. De hoofdpagina van deze reeks staat hier.

Inleiding

In principe ondersteunen wij 2 methodes om je e-mail te lezen (en je agenda bijhouden, en je contactpersonen bijhouden, ect):

  • Outlook Web Access (OWA of webmail)
  • Outlook (onderdeel van MS Office)

NB
Uiteraard kun je e-mail ook ontvangen op je mobiele telefoon. Daar komt een andere handleiding voor. Deze gaat specifiek over Outlook (Web Access)

Beide methodes hebben een rijke feature set, al is Outlook nog altijd wat krachtiger dan OWA. Aan de andere kant is OWA een stuk eenvoudiger in het (eerste) gebruik.

Outlook Web Access

Je bezoekt simpelweg de site https://mail.atlascollege.nl, logt in, en het werkt.

Inloggen OWA
Inloggen OWA
OWA ingelogt
OWA ingelogt

NB
De url wordt na het inloggen aangepast naar de op dat moment actieve mailserver (hermes in dit geval). Je kunt echter altijd verbinding maken met mail.atlascollege.nl in een browser, zelfs zonder het http:// of https:// ervoor.

Outlook

Voor Outlook moeten nog altijd wat instellingen gemaakt worden, al zijn die ook zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Stap 1: Er wordt gevraagd of je Outlook wil gebruiken voor e-mail. Beantwoord deze vraag met “Ja”.

Outlook instellen stap 1
Outlook instellen stap 1

Vervolgens moeten er wat persoonlijke gegevens ingevuld worden: Je volledige naam, je e-mail adres en je wachtwoord. Kik na het invullen op volgende.

Outlook instellen stap 2
Outlook instellen stap 2

De installatie wizard neemt dan contact op met de mailserver voor je verdere instellingen en verwerkt die voor je. Misschien wordt je wachtwoord nog een keer gevraagt. Uiteindelijk zal de wizard melden dat je klaar bent om Outlook te gebruiken.

Outlook instellen stap 3
Outlook instellen stap 3

Nadat je op “voltooien” geklikt heb kun je Outlook gaan gebruiken.