*&$@Wachtwoord$#@%

Wachtwoord

De tijd komt er weer aan dat er veel problemen zijn met wachtwoorden: de zomervakantie. Het lijkt inmiddels wel een traditie. Waarom dat precies zo is weet ik ook niet helemaal. Zal wel te maken hebben dat veel collega’s een schooljaar beginnen met een nieuw wachtwoord, en wachtwoorden zijn een jaar geldig. Ze verlopen dus vaak in en rond de zomervakantie.

Je kunt die problemen voor zijn door – op eigen initiatief – periodiek je wachtwoord te veranderen. Je kunt het dan doen op een moment dat het je uitkomt, het overvalt je niet.

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Complexiteit eisen, in kort minimaal 6 karakters (Hoofd en kleine letter, cijfers en leestekens)
  • Als het wachtwoord verlopen is dan kun je geen gebruik van diensten.
  • Diensten zijn onder meer: Wifi, E-Mail, Magister, Office 365 en zo voort
  • Je kunt je wachtwoord wijzigen op een VDI, ook als hij verlopen is.
  • Als je gebruik maakt van Atlas College diensten op je telefoon of laptop, dan zul je op dat apparaat voor die toepassingen het wachtwoord opnieuw in moeten stellen. Dit wordt niet automatisch aangepast.

Er zijn ook een aantal ontwikkelingen in wachtwoord land. Zo kun je nu al gebruik maken van Afas indien je al aangemeld bent in Office365, zonder opnieuw aan te melden. Afas maakt gebruik van jouw aanmelding in Office365. Dit zal uitgebreid worden naar meer applicaties.

Een andere ontwikkeling heeft te maken met het wijzigen van je wachtwoord. Momenteel kun je dit uitsluitend in een VDI doen. Binnenkort zal dit ook mogelijk zijn binnen Office365. En nog beter: je kunt dan zelf je wachtwoord herstellen indien je het vergeten bent.

2 gedachten over “*&$@Wachtwoord$#@%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.