Waar gehakt wordt vallen spaanders…

Medewerkers van de OSG bellen dat zij uit VDI gegooid worden. De receptie van het ASC meldt dat de telefoontjes van de OSG bij het ASC binnen komen. Ons monitor systeem meld dat apparatuur in het hoofdgebouw van de OSG onbereikbaar is. Allemaal signalen die ons nagenoeg gelijktijdig bereiken. Allemaal signalen die duiden op een serieus probleem.

Alhoewel er direct gedacht wordt aan een stroomonderbreking op de OSG – tijdens de bouwwerkzaamheden gebeurt dit wel vaker – blijkt dit nu niet het geval te zijn. We besluiten de HeMa (Henk en Marcel) te laten uitrukken. Onderweg naar de OSG horen ze de oorzaak van de storing al: iemand (de dader ligt op het kerkhof) heeft de glasvezelkabel die het hoofdgebouw met de Bontekoe verbindt stuk getrokken.  Het gevolg is dat geen enkel apparaat in het hoofdgebouw nog bereikbaar is. Bovendien is alle Wifi weg op de OSG omdat de controller van de Wifi in het hoofdgebouw staat. Inderdaad een serieus probleem. Mede omdat een glasvezel niet door onszelf gerepareerd kan worden.

Er wordt besloten een noodverbinding aan te leggen. Van Teun krijgen we een vlaggentouw, de elektro aannemer doneert een aantal meters netwerkkabel. Dit alles is tussen de Bontekoe en het hoofdgebouw over de weg gespannen.

Vanuit het kantoor Peter Snoek.

Zie er een beetje vreemd uit, maar werkt wel. Na wat her-configuratie van netwerk componenten heeft het hoofdgebouw weer netwerk. Al met al was de zogenaamde “downtime” 1u34.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.