Vertragingen vanuit gMail.

E-Mail verstuurd vanaf een google e-mail server kan vertraagd binnen komen. Dit komt omdat bepaalde google servers genoteerd staan in zogenaamde “black-lists” van spammende servers. Normaal zou een beheerder van een e-mail server ervoor zorgen dat zijn servers niet voorkomen in dergelijke lijsten. Google denkt daar anders over. Zij ondernemen geen enkele actie om systemen uit de zwarte lijsten te laten halen.

Omdat deze vertraging vervelend is, hebben we er voor gekozen om google e-mail servers op een zogenaamde “white-list” te plaatsen: e-mail van deze servers wordt altijd vertrouwd.  Dit betekend dat dat e-mail gezonden vanaf een google server verzonden nu zonder vertraging bij ons bezorgd wordt, maar het houdt ook in dat we voor spam vanaf een dergelijke server gezonden nu minder beveiliging hebben.

Dit alles geld voor alle mail gezonden via google e-mail servers. In het oog springend uiteraard gMail, maar ook van organisaties (zoals de Martinus in Grootebroek) die hun e-mail door google af laten handelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.