Vertraging data netwerk Atlas College.

Sinds het einde van de zomervakantieperiode ervaren we, in toenemende mate, een vertraging op het data-netwerk. Dat uit zich o.a. in traag Outlook, Zermelo en ander Internet gebruik. ICT-Service is bezig met het verbeteren van het data-netwerk door o.a. elke locatie van een eigen internetverbinding te voorzien. Deze implementatie is ingrijpend en verloopt niet snel.


Om de huidige vertraging via een workaround snel aan te pakken wordt er op korte termijn een stap gemaakt waarbij het Newton deel van het netwerk vervroegd in de nieuwe omgeving wordt geplaatst. Deze tussenoplossing brengt echter ook een nadeel. Medewerkers van Newton dienen bij een bezoek aan een van de andere locaties gebruik te maken van de wifi Atlas Portal. Het wifi gastnetwerk. Medewerkers van buiten Newton die op de Newton locatie komen, dienen daar ook gebruik te maken van de wifi Atlas Portal. ICT-Service zal dinsdagmiddag 3 oktober a.s. de workaround uitvoeren. Medewerkers van Newton die op hun eigen locatie werken ondervinden geen verandering.

Na het implementeren van bovenstaande workaround gaat ICT-service verder met het verbeteren van het data-netwerk. Vóór de kerstvakantie dient deze totaal verbetering afgerond te zijn. Het kan ook sneller verlopen. Dit hangt af van de oplevering van fysieke verbindingen op de locaties. Op dit moment wachten we op groen licht van de aannemer.
Als de verbetering aan het netwerk is afgerond beschikt iedere locatie over een eigen Internetverbinding.

Een gedachte over “Vertraging data netwerk Atlas College.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.