Update Email Storing

Afgelopen nacht is de mailserver gestopt met werken. De database die alle informatie bevat is corrupt, waardoor deze niet meer te lezen valt.
We hebben verschillende pogingen gedaan om de server weer online te krijgen, maar dit heeft helaas geen oplossing kunnen bieden.
Momenteel zijn we bezig met de backup van eind mei te herstellen, dat is een backup die nog geen fouten heeft, zover we nu kunnen zien.

Als deze backup hersteld is, en de server online staat, zal de functionaliteit weer hersteld zijn. Iedereen kan dan weer mail versturen en ontvangen.

Op dat moment hebben we de situatie van eind MEI terug; het klopt dus dat er in eerste instantie nog mail mist op het moment dat de server weer online is!

De ontbrekende mail tussen eind mei en begin juli zullen we daarna herstellen. Deze zal vermoedelijk pas na het weekend beschikbaar zijn.

** Update 15:30 **
Er is weer een mailserver die we kunnen benaderen. Hierdoor kunnen we nieuwe mail ontvangen, en zelf mail versturen.
We gaan eerst kijken of dit werkt naar behoren. Daarna zullen we de items uit de mailboxen herstellen. Je agenda en inbox is nu nog “leeg” op de nieuwe mails na.

** Update 1:22 **
Pogingen tot andere manieren van herstel van de corupte bestanden waar de mail is staan zijn mislukt.
De laatste manier die we hebben, is het herstellen van de mails uit de backup. Het kan hierdoor voorkomen dat er mailtjes in de mailbox komen, die je al een keer hebt gelezen of verwijderd. In de loop van de komende dagen zullen we zo veel mogelijk mailboxen herstellen. Nieuwe mail komt binnen zoals normaal, zo ook de uitgaande mail.

Een gedachte over “Update Email Storing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.