Site Survey Wireless

Atlas WiFi Logo kleinEen draadloos netwerk is maatwerk. Elk gebouw is weer anders, heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen op het draadloze signaal. En eigenlijk kun je pas nadat het netwerk aangelegd is goed kijken of het netwerk van te voren goed ontworpen is. Het beoordelen van een draadloos netwerk doe je met een zogenaamde Site Survey.

Eind vorige jaar is er op SG De Triade een Site Survey gedaan. Deze survey bracht het draadloze netwerk in kaart zoals deze op de Triade aanwezig is. Er kan op deze manier goed gekeken worden of er op alle plaatsen dekking is, zodat je van het draadloze netwerk gebruik kan maken.

Maar daarnaast levert een survey voor ons meer op, zo brengen ze ook de kwaliteit van het draadloze netwerk in beeld. Hierbij kijken ze naar stoorzenders, zoals andere apparaten die op dezelfde frequentie als ons draadloos netwerk zitten. Maar ook doen ze snelheidstesten. Deze testen geven de doorvoersnelheid van het draadloos netwerk weer.

Al met al krijgen we hierdoor een uitgebreid beeld van de huidige status van het draadloze netwerk. We gaan een dergelijke survey dan ook op de andere scholen laten doen.

De survey wordt verricht door een externe partij: het bedrijf SolidBE. Zeer waarschijnlijk komen er twee heren in alle ruimtes metingen verrichten.

Maandag 1 juni zullen ze starten op SG Newton, en daarna ook op het Atlas Service Centrum.

Dinsdag 2 juni hebben ze de Copernicus op de agenda staan.

Woensdag 3 juni komen ze SG De Dijk bezoeken.

Gezien de huidige staat van het netwerk en de geplande grote netwerk wijzigingen van de OSG, zullen we op deze locatie nog geen survey uitvoeren. Deze komt pas na de aanpassingen in het netwerk (welke samenvalt met de verbouwing van de OSG). Op De Triade zullen we nu ook niet langskomen, aangezien hier al een rapport over bestaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.