Outlook aanpassing (cache mode)

De overstap naar Office 365 brengt een hoop nieuwe avonturen op het pad van ons allemaal.

Een van de meest voorkomende vragen / klachten die we momenteel over de werking van Office 365 krijgen, is het ontbreken van teams in Outlook. Deze zijn niet zichtbaar en je kunt geen bijlages opslaan vanuit Outlook in je team.

We hebben hiervoor een oplossing gevonden, maar deze heeft wel tot gevolg dat er een instelling gewijzigd wordt die ons allemaal treft, namelijk de ‘policy’ die de cache-functionaliteit van Outlook aanpast. De policy is positief getest met de medewerkers van het ASC.

De wijziging van deze policy betekent:

  • Outlook (nadat de policy actief is) zal eenmalig langzamer starten. De werking van Outlook zal daarna iets sneller gaan
  • Er zijn groepen/teams beschikbaar (mits je rechten hebt op een team/groep).
  • Er is nog maar 1 maand mail zichtbaar. Oudere mail kan je zichtbaar maken door te klikken op de link in Outlook. De link heeft als tekst: klik hier om meer items weer te geven in Microsoft Exchange!
  • De aanpassing wordt op vrijdag 12 april doorgevoerd.

Let op: Deze policy is alleen van toepassing op een VDI-werkplek. Op een laptop kan je zelf bepalen hoe je de cache gebruikt en aanzet. Wil je weten hoe? Volg dan de stappen zoals hier beschreven: http://ict-service.atlascollege.nl/ufaqs/outlook-met-cache/

** De melding zal ook komende woensdag (10-4-2019) in de Atlas Nieuwsbrief staan **

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.