Ontruimingsoefening CB

Gisteren, 4 februari, is er een ontruimingsoefening geweest in het CB. Ineens gaat er een bel rinkelen en wordt er verwacht dat we ordelijk en rustig ons begeven naar de verzamelplaats. Naar mijn idee goed verlopen.

Tijdens de nabespreking kwam nog ter sprake dat in het geval van een echt calamiteit de stroomvoorziening van het CB uitgeschakeld zal worden. Voor ons datacentrum is dit een kleine ramp.  Systemen zullen botweg uit gaan. Op dat moment heeft het complete Atlas College geen netwerkdiensten meer. Erger nog: omdat er niet netjes afgesloten wordt zal het opnieuw opstarten heel veel werk en tijd vergen.

Dit probleem kennen we al aan de hand van verschillende stroomstoringen die de laatste jaren geweest zijn. Morgen is er dan ook een oriënterende afspraak met een leverancier van noodstroomvoorzieningen.

Probleem is dat de systemen die wij hebben een signaal moeten krijgen dat ze moeten afsluiten. De noodstroomvoorziening die wij nu hebben is niet in staat om een cluster van systemen te signaleren om af te sluiten.  We zijn op zoek naar een systeem wat:

  •  ons gehele cluster kan signaleren om af te sluiten
  • batterij capaciteit heeft om om de systemen de tijd te geven om af te sluiten
  • betaalbaar is

Het cluster bestaat uit 7 vmWare servers, 3 opslag systemen, 2 firewalls en nog wat ondersteunende systemen. Nominaal nemen deze systemen 4kW af. Het geinstalleerde vermogen is ca. 6kW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.