Office 365: mailmigratie

Onlangs heeft ICT Service toestemming gekregen om de mailboxen van gebruikers te verhuizen van eigen Exchange servers naar die van Microsoft in de cloud. Deze verhuizing is een belangrijke eerste stap noodzakelijk voor het in gebruik nemen van O365. Zonder deze stap kan er niet optimaal gebruik gemaakt worden van O365.

Deze mailmigratie – zoals dat in nette termen heet – gaat binnenkort iedereen meemaken. Er zal een ochtend zijn – deze datum zullen we nog  communiceren – dat jouw mailbox in de cloud staat.

Gebruikers van het ASC zullen woensdag 4 juli een nieuwe mailbox in de cloud hebben. Er is bewust gekozen om het ASC als eerste te migreren: dit is een compacte groep gebruikers, dichtbij ons en alle soorten van e-mail gebruik zijn aanwezig. Na een geslaagde migratie van het ASC zullen vlot de andere locaties volgen, locatie voor locatie.

Gebruikers van Outlook zullen niet erg veel merken van deze stap. Met de upgrade van Office naar versie 2016 hebben deze gebruikers al het instrument om volledig gebruik te kunnen maken van O365.

Dit is wezenlijk anders voor de webmail gebruikers. Webmail hoort bij de mailserver en niet bij Office. De mailmigratie betekend echter dat er gebruik gemaakt gaat worden van een nieuwe mailserver, met alle mogelijkheden om O365 volledig te benutten.

Als je wilt zien wat de wijzigingen precies inhouden, dan raad ik je aan een kijkje te nemen op de pagina’s  die voor dat doel geschreven zijn. Op die pagina’s staat informatie over wat het betekend dat je een mailbox in de cloud krijgt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.