O365: Kruisbestuiving

Onlangs was er een BHV gebeurtenis op het ASC. Deelnemers vanuit diverse diciplines en van verschillende lokaties. Hiervoor was een Excel sheet gemaakt voor het bijhouden van wat gegevens. Dit document zou in het verleden rond gestuurd zijn of bijgehouden door een centrale persoon.

O365 geeft echter de mogelijkheid om documenten met elkaar te delen. Je kunt dan zelfs gelijktijdig het document bewerken. Handig! Aangezien het ASC al “productie draait” met O365 was de stap om deze methodiek te gebruiken snel genomen. Aangezien elke collega inmiddels gebruik kan maken van O365 is dit mogelijk.

Eerlijk is eerlijk: Omdat deze manier van werken nieuw is leverde het eerst wat verwarring op. Collega’s gingen in eerste instantie wijzigingen voor het document mailen, of stuurden zelfs een eigen versie op van het document. Maar al heel snel drong het tot de collega’s door hoe handig dit is:

  • 1 document
  • geen verschillende versies
  • wijzigingen realtime verwerkt

Al snel volgde de opmerking “dit is leuk” en “dit wil ik ook”. Nota bene van iemand die op een locatie werkt die nog niet met O365 begonnen zijn.
En dat kan zondermeer, zelfs als jouw lokatie nog niet is begonnen met O365 en er nog geen Teams beschikbaar zijn, heb je al OneDrive tot je beschikking. Vanuit OneDrive kun je ook bestanden delen.

Handig om te weten:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.