Klassenteams verwijderen.

TeamsLogo

Inleiding

Aan het begin van het schooljaar zien wij dat er nogal wat collega’s zijn die klassenteams verwijderen. Alhoewel dit jullie goed recht is, je bent immers eigenaar van de teams, zou je jezelf af kunnen vragen wat je doel is.

Verbergen in plaats van verwijderen

In de meeste gevallen is het handiger om het team te verbergen in plaats van te verwijderen. Het team is dan niet langer (direct) zichtbaar in je lijst met teams, maar alle gegevens en verdere eigenschappen blijven bewaard.

Je kunt een team verbergen door in het teams overzicht op de 3 puntjes te klikken en vervolgens te kiezen voor “Verbergen”.

Verbergen van een team

De levenscyclus van een klassenteam

Het is niet zo dat de teams oneindig blijven bestaan. Met de scholen is een levenscyclus afgesproken. Met deze levenscyclus voldoen wij aan de bewaarplicht voor examenwerk wat wellicht in de teams staat opgeslagen. Bovendien stelt het jou als docent in staat om materiaal van het oude naar het nieuwe team te kopiëren.

Deze levenscyclus ziet er als volgt uit:

  • De eerste weken van het nieuwe schooljaar zullen de 2021 teams ongewijzigd in Teams aanwezig blijven. Docenten en leerlingen kunnen dan normaal van de teams gebruik blijven maken. Docenten hebben dan wel de mogelijkheid om zelf het team te archiveren of te verwijderen. Verwijderen kunnen we niet voorkomen, maar ons advies is om dit niet te doen.
  • Vanaf 20 september zullen wij de 2021 teams archiveren. Dit betekent dat ze voor iedereen verborgen zullen zijn. Teameigenaren (de docenten) kunnen het team nog wel benaderen en zelfs de-archiveren. Leerlingen kunnen de teams niet meer in.
  • Medio februari 2022 zullen we de teams fysiek verwijderen. Daarna is een team (en de bijbehorende documentbibliotheken) alleen nog maar benaderbaar via de backup. Hiervoor moet een verzoek gedaan worden aan ICT Service.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.