Houden de WiFi problemen aan?

Toegegeven:
Er is nog altijd een probleem met de WiFi. De authenticatie werkt nog niet zoals wij wel zouden willen. De eerdere meldingen zijn behandeld, en zijn niet meer te reproduceren. Zelf kunnen we goed een verbinding maken, mensen binnen het ASC en mensen die we spreken op de locatie ook. En aangezien alle WiFi netwerken van het Atlas hetzelfde zijn, zou het dus overal moeten werken.

Echter:
Vanuit de locaties bereiken ons ook berichten van mensen die geen verbindingen kunnen maken, verbinding steeds kwijt raken.

Met deze mensen komen we graag in contact (liefst via de ICT contactpersoon). We kunnen dan kijken wat er met die specifieke verbinding gebeurt. Het log hiervan kunnen we vervolgens opsturen naar de netwerk leverancier ter analyse.

Wel wat tips vooraf:

 • Verbind bij voorkeur met het WiFi  netwerk “AtlasCollege”. Verwijder in dat geval de configuratie voor het netwerk “atlas-portal”.
 • Lukt het maken van de verbinding niet, verwijder dan de configuratie van “AtlasCollege” en maak hem opnieuw. Meestal heet dit “netwerk vergeten”.
 • Zet de WiFi adapters eens uit en weer aan.
 • Mocht dit niet gaan – en je moet echt verder – verbind dan met het WiFi netwerk “atlas-portal”.  Je hebt hiervoor het WiFi wachtwoord “atlascollege” nodig. Verwijder dan de configuratie voor het netwerk “AtlasCollege”
 • Heb je problemen? Meld je dan bij je ICT contactpersoon. Samen met hem kunnen we kijken wat er aan de hand is.

N.B.:

 • Het verwijderen van de configuratie die je niet gebruikt is om te voorkomen dat je steeds omschakelt van het ene netwerk naar het andere.
 • Het verbindingen met “atlas-portal” gaat vaak beter omdat dit netwerk een lagere beveiliging heeft.

2 gedachten over “Houden de WiFi problemen aan?

  1. Hoi Marian,

   Jammer genoeg niet… kijken wat er gebeurt is kan niet. Het is alleen mogelijk om – in detail – naar gebeurtenissen in het WiFi netwerk op het moment dat het ook daadwerkelijk gebeurt. En het detail hebben we nu juist nodig.
   Je kunt nog wel voor jezelf nagaan of je voldoet aan de tips, belangrijkste is dat maar 1 netwerk van het Atlas College geconfigureerd hebt.

   m.v.g.

   Peter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.