Zoek de verschillen: Outlook 2016

Onlangs hebben we Microsoft Office upgradede naar de versie 2016. Dit hebben we niet zomaar gedaan maar als voorbereiding op O365. Office 2016 heeft een betere integratie met O365 dan vorige versies. Zo ook de Outlook versie die daar bij hoort.

Outlook wordt vaakt als e-mail programma gebruikt door mensen die een vaste werkplek hebben, misschien meerdere mailboxen moeten beheren. En deze mensen zullen misschien teleurgesteld zijn nadat wij hun mailbox in de cloud hebben gezet. Visueel verandert er namelijk niet zoveel.

Het onderstaande plaatje toont Outlook voor een testgebruiker van wie de mailbox nog niet verplaatst is naar de cloud:

Outlook scherm van een on-prem gebruiker. (klik op het plaatje voor een grote versie)

Alhoewel jou Outlook er misschien – door eigen instellingen – anders uitziet moet dit scherm Outlook gebruikers bekend voorkomen.

Hieronder het Outlook scherm voor een test gebruiker van wie de mailbox wel in de cloud staat.

Outlook scherm van een cloud gebruiker (klik op het plaatje voor een grote versie)

Zoals je ziet zijn er weinig verschillen. Het lint heeft een paar andere knoppen maar daar houdt het wel mee op.

Dit komt omdat je echt hetzelfde programma gebruikt om de e-mail te lezen. Het maakt Outlook – aan de oppervlakte – niet veel uit waar die mailbox staat. De Outlook die je gebruikte was al geschikt voor O365, daar is niets aan verandert.

Als je in detail gaat kijken zul je wel merken dat “dingen” soms anders werken. Dit komt omdat een mailbox in de cloud andere mogelijkheden. Deze nieuwe mogelijkheden ga ik nu niet op in, deze zullen we vanzelf ontdekken als we O365 verder gaan gebruiken.