Mailmigratie: Zoek de verschillen

Jouw e-mail, wat wij in vaktermen een mailbox noemen, staat ergens op een server. Tot op heden is dat een Exchange server die wij zelf beheren. Voor het gebruik van Office 365 is dit niet handig. Er is allerlei functionaliteit die je dan zult missen. Een eerste stap bij het in gebruik nemen van O365 is het verplaatsen van mailboxen naar een server in de cloud.

In essentie zijn er niet veel veranderingen: je houdt hetzelfde e-mail adres, je kan nog altijd mail ontvangen en verzenden. De “normale dingen” die je wilt doen blijven mogelijk.

De grootste verschillen zijn dan ook visueel, en dan voornamelijk als je webmail gebruikt. Verdere verschillen zullen we gezamenlijk ontdekken op het moment dat we O365 verder gaan gebruiken. Je zult bij deze ontdekkingstocht merken dat er een vergaande integratie is tussen je e-mail en de rest van O365.

De visuele verschillen kan je over je heen laten komen. Geen slechte methode als je het mij vraagt, het valt allemaal wel mee uiteindelijk. Maar ik kan me ook voorstellen dat je even wilt spieken hoe het er allemaal uit komt te zien.  Deze pagina heeft dan ook een aantal sub-pagina waar ik achtereenvolgens de visuele verschillen zal laten zien van: