Eigen laptop: OneDrive instellen

OneDrive

Inleiding

We gaan OneDrive instellen voor je, een beetje gemak toevoegen. In de cloud werken is nieuw. Voor de meesten onder ons is het wennen. Ook voor mij. Nu hebben Apps als Word en Excel goede mogelijkheden om bestanden vanuit de cloud te kunnen openen, maar soms is het gewoon prettig om de bestanden op je laptop beschikbaar te hebben.

En daar is OneDrive voor in het leven geroepen. Of eigenlijk de synchronisatietool van OneDrive. Deze tool is er voor bedoelt om Cloud bestanden op je laptop beschikbaar te krijgen als lokaal bestand. Maar ook vice versa, wijzigingen op je laptop gemaakt synchroniseren ook naar de cloud.

OneDrive instellen

De synchronisatietool is wel standaard geïnstalleerd op een Windows 10 laptop, maar staat niet aan. Je moet jezelf nog aanmelden. Er zijn 2 methoden om dit te doen.

Via het menu

Klik in dit geval op de start knop en begin voer gelijk de tekst “onedrive” in om de app te zoeken.

OneDrive openen via het menu

Via de verkenner

Ook als OneDrive nog niet ingesteld is staat deze vaak wel in de verkenner. Soms ook niet, ik weet het. Als je op OneDrive klikt opent ook een wizard om de App in te stellen.

OneDrive in de verkenner, niet ingesteld/aangemeld

Aanmelden

Hoe je de App ook opent; als OneDrive nog niet ingesteld is zal daarvoor een wizard starten. En die wizard is behoorlijk simpel. Eigenlijk hoef je alleen maar in te loggen bij OneDrive.

Aanmelden bij OneDrive

Hierna moet je uiteraard je wachtwoord nog ingeven en kom je in een scherm waarin je verteld wordt waar de documenten opgeslagen zullen worden op je laptop.

De locatie van je OneDrive map

Je zou deze locatie aan kunnen passen, maar waarom zou je? Na dit scherm volgen nog een aantal schermen waarin je in het kort uitgelegd wordt wat je met OneDrive kunt doen.

Het resultaat

Als het instellen klaar is ziet de verkenner er iets ander uit dan eerst.

OneDrive aangemeld in de verkenner.

De locatie “OneDrive – Atlas College” is erbij gekomen en zal gevuld worden met de bestanden die je in de cloud hebt staan.

Tot slot

Als je bovenstaande stappen gevolgd hebt is OneDrive nu actief. Wijzigingen die je op je laptop maakt, in de cloud, of zelfs op een andere laptop, worden automatisch gesynchroniseerd. Maar er is meer mogelijk. Neem eens een kijkje op de hoofdpagina van deze reeks artikelen. Of Dr. Google