Eigen laptop: Magister

Inleiding

Magister kun je op 2 manieren gebruiken: Magister_6, in de les. Primair bedoeld voor docenten, leerlingen en ouders. Deze versie van Magister kun je gewoon in een browser: Chrome, Firefox, Edge, Safari… Dat is op een eigen laptop geen enkel probleem. Kan zelfs op een mobiele telefoon. Sommige collega’s (meestal OOPers) hebben extra functionaliteit van Magister nodig die niet in Magister_6 zit. Deze collega’s hebben een zogenaamd “M” account om de desktop versie van Magister te kunnen gebruiken.

En is er een vast geroeste overtuiging dat de desktop versie van Magister uitsluitend gestart kan worden vanaf een VDI. Dit is een misvatting. Zeker met de komst van “Magister Desktop” is dit niet langer waar. Deze methode werkt onafhankelijk of je nu thuis bent of in school en verdient dan ook de voorkeur.

Magister Desktop

Magister Desktop is een nieuwe methode van Magister om overal een desktop verbinding te kunnen maken. Anders dan de RDP versie die op VDI staat kun je hiermee ook vanaf je thuis adres (of van waar dan ook) verbinden.

Magister heeft hiervoor een handleiding geschreven:

Toch liever een RDP sessie?

Wil je om de een of andere reden toch een RDP sessie willen maken zoals ook op VDI gedaan wordt? Volg dan de onderstaande handleiding. Wij raden je echter aan om “Magister Desktop” te gebruiken.

De snelkoppeling die op een VDI staat is een klein beetje bijzonder: die snelkoppeling zorgt ervoor dat je mappen en printers gedeeld worden met Magister. Je kun dus documenten vanuit Magister afdrukken en lokaal opslaan. Je zou deze instellingen kunnen maken als je verbind. Gemakkelijk is om dezelfde snelkoppeling als op een VDI te gebruiken. Deze kun je hier downloaden.

Dit bestand is hier gedeeld als een zogenaamd ZIP bestand om het hier te kunnen delen.

De plek waar je bent.

Onderstaande is NIET van toepassing als je “Magister Desktop” gebruikt!

Uit veiligheidsoverweging staat Magister uitsluitend desktop verbindingen toe vanuit bekende netwerken. In ons geval betekend dit dat je op het ASC of een van de locaties moet zijn om een desktop verbinding te kunnen maken. Je zult thuis dus nog altijd VDI moeten gebruiken om een desktop verbinding met Magister te maken.

Het WiFi netwerk

Onderstaande is NIET van toepassing als je “Magister Desktop” gebruikt!

Het Atlas College scherpt dit aan door alleen verbindingen van medewerkers toe te staan. Om dit te kunnen bepalen moet je verbinding hebben met het “AtlasCollege” WiFi netwerk. Als je verbinding hebt met “AtlasGast” zul je geen verbinding kunnen maken.

Toch nog VDI?

VDI blijft beschikbaar, we raden het gebruik voor laptop gebruikers echter ten zeerste af. Zelfs thuis kun je nu via “Magister Desktop” veilig verbinden. Je zult echter nog altijd gebruik kunnen blijven maken van VDI.