E-Mail problemen: status update

Vorige week zijn we getroffen door een nogal vervelende storing in onze mailserver.  Niemand in het Atlas College kon nog e-mailen of gemaild worden. Bovendien waren na herstel van de dienstverlening alle mailboxen leeg.

Dat is uiteraard een situatie die niet kan. We zijn dan ook direct aan het herstel gaan werken. Hierbij een update van de status van deze herstelwerkzaamheden:

De werking

Iedereen zou weer moeten kunnen mailen en gemaild worden. Indien Outlook niet wil starten dan raden we je aan een nieuw Outlook profiel te maken. (http://help.atlascollege.nl/index.php/Profiel_opnieuw_instellen_Outlook_2010)

Wordt alles hersteld?

Hoe vervelend we dit ook vinden: Nee

Allerlei zaken zoals rechten die je gegeven hebt op je mailbox, filters en handtekeningen kunnen wij niet meer herstellen. We streven er echter wel naar om alle e-mail en agenda items terug te krijgen. Soms worden e-mails ook op een vreemde manier terug gezet, heb je ineens allemaal dingen dubbel. Vervelend uiteraard, maar ze zijn tenminste terug.

We snappen dat dit af en toe best verwarrend kan zijn.  Zodra de herstelwerkzaamheden af zijn zullen we wat artikelen schrijven over hoe om te gaan met deze vreemde verschijnselen.

Mailboxen

De mailboxen zijn vorige week opnieuw – leeg – aangemaakt. We hebben op dit moment voor iedereen waarvan wij het idee hebben dat ze aan het werk zijn de mail teruggezet. Momenteel wordt ditzelfde gedaan voor de anderen (op dit moment nog ca 180 mailboxen).

Mocht je op dit moment e-mail missen meld dit dan via je ICT  contactpersoon. Het kan zijn dat je mailbox nog niet hersteld is, dit zullen we dan zo snel mogelijk doen.

Het archief

De archief mailboxen zijn gisterenmiddag hersteld en zouden weer in orde moeten zijn.

Public folders

Ook de public folders zijn gisterenmiddag hersteld en zouden in orde moeten zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.