E-Mail filtering aangepast

goog2knowEnige tijd geleden hebben we de e-mail filtering dusdanig aangepast dat bepaalde soorten bestanden geweigerd worden (blogpost over dit onderwerp). Dit om het Atlas College te beschermen tegen zogenaamde “Ransom Ware”.

Deze aanpassing heeft toen – onbedoeld –  ook de spam filtering aangepast: spam werd nog altijd gedetecteerd, maar de onderwerp regel niet aangepast. Dit had tot gevolg dat filter regels in Outlook (die afhankelijk zijn van het onderwerp van de e-mail) niet langer werkten.

Dit hebben we hersteld. Als een e-mail spam lijkt te zijn dan wordt – zoals voorheen – het onderwerp van de e-mail aangepast: er wordt “*****SPAM*****” voor het originele onderwerp gezet. Op de help site staat een artikel hoe je deze filtering aan kunt zetten: http://help.atlascollege.nl/index.php/Spam.

E-Mail automatisch filteren is moeilijk. Wat een mens in 1 oogopslag herkend als spam kan er voor een computer filter legitiem uitzien. En erger: een legitieme e-mail kan herkend worden als spam. Om die reden sturen we deze e-mails – gemarkeerd als spam – door naar je. Je blijft dus de mogelijkheid houden in te grijpen indien het filter een fout maakt.

E-Mails die met een hele hoge waarschijnlijkheid spam zijn sturen we niet door. Deze worden bij de deur tegengehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.