DDoS Aanvallen

hitanykeyOftewel distributed denial-of-service aanvallen zijn er de oorzaak van dat we de laatste dagen soms geen Internet lijken te hebben. Er is wel Internet, maar dat is zo traag dat het er niet zo goed niet kan zijn.

In de gevallen die we hebben gezien wordt onze Internet verbinding (200mbit/sec) overspoeld door een bepaald soort Internet verkeer. Onze firewall herkent dit als aanval en houdt het verkeer ook tegen. Maar op dat moment is het al te laat: onze Internet verbinding zit dan vol met verkeer wat we niet willen hebben.Ā  De technische term voor dit soort DDoS aanval is “UDP Flooding“.

De aanvallen duren meestal 15 minuten. Van een aantal hebben we gezien dat ze rond 15:45 plaatsvinden. Maar andere tijden zijn ook gezien.

We proberen bij de volgende aanval (laten we hopen dat die niet komt) gebruik te maken van een tweede verbinding die we hebben voor noodgevallen. Als dat werkt dan kan er in ieder geval tijdens een aanval gebruik gemaakt worden van Internet. Remote Desktop sessies (voor bijvoorbeeld Magister) zullen nog altijd wel verbroken worden, opnieuw starten zal waarschijnlijk werken. Bovendien zullen onze websites van buitenaf niet bereikbaar zijn tijdens een aanval.

Waarom het Atlas College aangevallen wordt weten we niet. Het kan toeval zijn, maar dit is onwaarschijnlijk. Waarschijnlijker is het dat iemand die iets tegen het Atlas College heeft ( wie heeft er onlangs een leerling “zomaar” een onvoldoende gegeven šŸ˜‰ ) deze aanvallen uitvoert. Het heeft niets met “hacking” te maken, iedereen met een creditcard kan een aanval uit (laten) voeren.

Een gedachte over “DDoS Aanvallen

  1. Laten we het gelijk afkloppen… maar deze week zijn er geen DDoS aanvallen geweest.
    Voordeel is uiteraard dat de Internet verbinding deze week normaal gebruikt kon worden. Vreemd genoeg is er ook een nadeel: we hebben onze tegenmaatregelen niet kunnen testen. Maar daar kunnen we mee leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.