Corona, remote lesgeven?

Stel dat de Nederlandse overheid in overleg met het RIVM besluit om preventief de scholen te sluiten, zijn wij als Atlas College dan nog in staat om lesstof aan te bieden aan onze leerlingen? Kunnen wij remote lesgeven?

Bovenstaande vraag stelde Agnita ons.

ICT kan na testen en voorbereidingen zeggen: Ja, wij zijn als Atlas College in staat om digitaal lesstof aan te bieden. Deze mogelijkheid voor lesgeven kunnen we ook gebruiken om te vergaderen (op afstand). Zelfs met externen.

Voor het Atlas College is een les aanbieden via Microsoft Teams een van de meest toegankelijke en makkelijke oplossing.

Bijna iedereen in het Atlas College heeft al de beschikking over Teams. Een koppeling tussen Magister en Teams bestaat al, er kunnen teams gemaakt worden voor iedere lesgroep. Als er lesgroepen bekend zijn, kan een docent deze lesgroep gebruiken om zo digitaal les te geven. Tot nu toe zijn er alleen op verzoek van de locatie lesgroepen gemaakt.

ICT heeft verschillende testen uitgevoerd, en de mogelijkheden onderzocht. Om goed voorbereid te zijn hebben wij online een aantal handleidingen gemaakt, deze zijn nu al te bekijken op deze site.

Dat het onderwerp actueel is blijkt wel uit aandacht die het krijgt. Dit artikel stelt ons de vraag of een les wel life gevolgd moet worden, volstaat het om een les op te nemen en a-synchroon aan te bieden? Food for thoughts… leuk om te lezen.

Hopelijk zijn we voorbereidingen aan het treffen die niet nodig zullen zijn, maar zoals de Engelse uitspraak zegt: “better safe, then sorry”. Alhoewel?…. vergaderen via Teams?… Waarom niet! Probeer het eens uit zou ik willen zeggen. Laat je niet verrassen door een uitnodiging.

Graag horen wij of dit een scenario is waar een mogelijkheid ligt, en wat wij kunnen doen om jou hierbij te ondersteunen. Wij bieden ook graag ondersteuning op locatie als je dit al wilt testen. Een test geeft de beste praktijk ervaring, zodat iedereen weet hoe het werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.