Aanpassing Wireless: AtlasGast

Na de vooraankondiging in de laatste nieuwsbrief, en een eerdere blogpost op dit blog van ICT-Service, is de wijziging inmiddels doorgevoerd.

Het netwerk met de naam Atlas-Portal bestaat niet meer. Je zult hem dus niet meer zien als je naar wireless netwerken zoekt. Mensen die voorheen verbinding hadden met dit netwerk, zullen dus actie moeten ondernemen op de eigen devices. Iedereen met een account van het Atlas College kan verbinden met het netwerk: AtlasCollege
Dit netwerk gebruikt jouw eigen gebruikersnaam en wachtwoord tijdens het verbinden (let op: als je het wachtwoord op de PC/mail wijzigd, zal je dus ook je wireless moeten aanpassen).

Nieuw is het netwerk AtlasGast. Dit netwerk is openbaar en iedereen kan hiermee verbinden, zonder dat er een een wachtwoord nodig is. Voor dit netwerk zal iedere keer dat iemand verbinding maakt akkoord moeten worden gegeven. Je gaat dan akkoord met de voorwaarden die daar te lezen zijn.

De nieuwe naamgeving van het netwerk draagt hopelijk bij aan het onderscheid tussen de twee netwerken. Daarnaast maakt de naamgeving het voor externen gemakkelijker om gebruik te maken van ons gast netwerk.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn horen we dit graag van jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.